diumenge, 7 de març del 2010

Seguiment de la nevada 7 i 8 març 2010


Mapa de previsió de precipitació per al dilluns 8 al migdia.

La nevada, que s'ha iniciat a mitja tarda de diumenge en punts de l'Alt Berguedà ha d'anar a més al llarg de les properes hores i, especiament de cara a dilluns. Situació clara de gregal/llevant, amb temperatures de -5ºC a 850 hPa implicarà, molt possiblement, una situació clara i general de neu a tota la Catalunya Central, interior de Girona i nord de Barcelona. La cota podrà fluctuar en funció dels indrets, per bé que de mitjana se situarà per damunt de 400/500 m. A la costa el llevant segurament hi aportarà aire massa càlid del Mediterrani com per veue nevar a cotes properes al nivell de mar. L'interior del país, en canvi, acumularà tot l'aire fred fent que la neu pugui caure fins i tot per damunt de 200 metres al pla de Lleida. Caldrà seguir-ho atentament...

El Berguedà és una de les comarques que té més números per veure gruixos més que significatius de neu... ho anirem seguint!!

11 comentaris:

Manel Cascante Torrella ha dit...

23h. la neu ja cau a pràcticament tota la comarca, per bé que cualla +600 m aprox. Bagà, la Pobla, Cerdanyola 1-3 cm aprox. Berga ja és ben blanc! la nit i sobretot demà dilluns promet!

Marc Noguera Gordo ha dit...

A Guardiola ja hi tenim 17'5 cm. I sumant!

Manel Cascante Torrella ha dit...

em diuen ara 09h que a Bagà ja arriben als 30 cm. N'hi ha 32 a la Pobla, gairebé 20 a Berga...

La nevada avui podria passar a la història recent! la darrera nevada amb gruix superior als 40 cm fou a finals de gener de 2006. L'11 desembre 2001 també vam arribar a 42 cm.

Marc Noguera Gordo ha dit...

Carai qui sap si al llarg del dia podem arribar als 50 cm o més.
Avui em deien que un any per st. Josep (de fa més de 70 anys) havien caigut 3 pams a Guardiola. I un 22 de maig, sense especificar de quin any, també va nevar considerablament, però desprès va ser tot aigua i es va fondre.

Manel Cascante Torrella ha dit...

Hola Marc, avui farà història també crec jo jejee... he trucat a casa i em diuen que hi ha fins a 40-45 cm de neu al jardí... pot ser?
si tens alguna foto de guardiola avui ens la pots enviar si et va bé a eltemps@gmail.com

Merci!

Marc Noguera Gordo ha dit...

I tant! Ja he anat fent de reporter, jejeje. Deu n'hi do com neva i el que s'està acomulant.

Manel Cascante Torrella ha dit...

yep! nevant a Barcelona, a tot drap!

Xavi ha dit...

Us puc ben confirmar que a Barcelona està caient una bona nevada. Quan porteu per Bagà?, per les webcams sembla que un bon tou.

Manel Cascante Torrella ha dit...

hola Xavi! A Bagà s'acosten als 50 cm... segons m'han dit a casa. Jo tb tic a Barna i neva a tot drap!

Marc Noguera Gordo ha dit...

Ara ja fa quasi 2 hores que no neva. Dubto, però, que tornir a venir traces de precipitació arreu de la comarca

Manel Cascante Torrella ha dit...

finalment la nevada va acumular 47 cm a Bagà o 38 cm a Berga. Se'ns dubte la més important des del temporal del 31 de gener de 1986.