dijous, 3 de març del 2011

Risc de neu Berguedà. Dijous 3 març

La neu ja ha aparegut al llarg de la nit i matinada en moltes localitats de l'interior de Girona i del prelitoral de Barcelona, en cotes superiors als 500 m. Nevada feble però en la majoria de casos.

Les nevades aniran avançant d'est a oest i de sud a nord al llarg del matí. La neu pot emblanquinar moltes poblacions de la comarca, especialment del seu sector central. En qualsevol cas no sembla que hagi de passar de feble a moderada. La cota voltarà els 600 m, puntualment però podrà caure una mica més avall. A partir de la tarda la precipitació s'ha d'anar concentrant cap al sud de Lleida, altiplà central, i sobretot comarques de Tarragona. Divendres podrem tenir de nou algun ruixat de neu durant la tarda.

En el moment de realitzar aquestes notes el radar ja ens marca les primeres traces de neu entre Vilada i Borredà.. creuem els dits, ja que enguany la neu és ben escassa a les nostres muntanyes!

En farem seguiment!

Imatge de Berga, poc abans de les 09 matí. Recordeu que a la secció de webcams, més avall, podeu seguir en directe l'estat del temps en algunes poblacions berguedanes.

4 comentaris:

Marc Noguera Gordo ha dit...

Hola Manel! A Guardiola des de fa un quart d'hora, està nevant. Però com no s'animi una mica, ni emblanquinarà... jeje
Ja aniré informant...

Manel Cascante Torrella ha dit...

merci Marc! ja ho veig per les cams... segur que quedarà blanc ja veuràs!

Marc Noguera Gordo ha dit...

Eis Manel! Ja comença a emnlanquinar, li ha costat una mica...
Curiosament, avui fa un any que durant la matinada va nevar, però després es va posar a ploure i ho va desfer tot. Pers sort, encara havia de venir el 8 de març, jeje

Manel Cascante Torrella ha dit...

a veure si aguanta una estona més...la pena és que sembla que la part més activa ha d'anar viatjant cap al sud/oest durant la tarda... creuem els dits!