dilluns, 29 de novembre del 2010

Risc de neu a cotes baixes al Berguedà



Encetem una setmana molt dinàmica meteorològicament parlant. Dilluns serà un dia gris, amb possibilitat de febles nevades a partir de la tarda-vespre a qualsevol cota (500 m), per bé que la tendència és que aquesta vagi a l'alça. Dimarts al matí es mantindran les precipitacions, encara de neu a cotes baixes de l'Alt Berguedà exclusivament (al sud de la comarca la cota pujarà). Hi ha, pert tant, la possiblitat que l'aire fred quedi enclotat en valls com la de Lillet, Bastareny o de Saldes, i la cota de neu es mantingui fins a mig matí o el migdia a fons de vall (700-800 m). Caldrà seguir-ho amb atenció ja que podria afectar poblacions com Bagà, la Pobla L., Guardiola, St. Julià C, i evidentment Saldes, Maçaners, Gòsol, Castellar de N'Hug i Gisclareny.

Serà, però, dimarts a la tarda-vespre quan després d'una pausa reapareguin les nevades, bastant més actives (mapa superior de gruixos acumulats dimecres a les 00h) i en cotes superiors. Al llarg de la nit de dimarts a dimecres la neu tornaria a apropar-se a les valls...

En definitiva, situació molt canviant, però amb elevat risc de veure neu en moltes localitats de l'Alt Berguedà. Sobretot dilluns vespre-nit-matinada, i dimarts nit.

2 comentaris:

Marc Noguera Gordo ha dit...

Hola Manel!
Aquí a Guardiola a hores d'ara ja portem quasi 10cm, jejeje! Aviam el que donarà de sí tot plegat...

Manel Cascante Torrella ha dit...

Caram! Merci Marc! poso la teva dada al mapa de la XOM. Sembla que pot aguantar una estona més la neu a fons de vall... veurem!