dilluns, 3 de maig del 2010

Gran nevada primaveral!


Una profunda pertorbació Mediterrània ha començat a afectar Catalunya poc despés de la mitjanit, dilluns 3 de maig. Les pluges s'han extès a gran part del territori al llarg de la nit i de la jornada de dilluns. A mig matí ja superavem els 25 litres per metre quadrat en moltes poblacions Berguedanes i, el més important, l'arribada d'aire fred feia baixar la cota de neu molt avall! en aquells moments queia per damunt de 1400 m al Berguedà, però tan sols 1200 a la Cerdanya.
La neu pot sorprendre la comarca en cotes d'uns 1000 m al final de la tarda, i dimarts situar-se només per damunt de 700 m. Podriem tenir estampes ben atípiques per les dates!
Les precipitacions, abundants i generals dilluns, es faran més intermitents de cara a dimarts, per bé que continuaran afectant l'Alt Berguedà.

2 comentaris:

Marc Noguera Gordo ha dit...

Quina sorpresa avui! Hem anat d'excursio a Vilanfranca de Conflent i a Montlluís, i estava tot nevat. Nosaltres anavem tots amb jaquetes de primavera i hem passat un fred impressionant! Aviam si demà podem parlar de neu a cotes de només 700m. Quina il·lusió...

Manel Cascante Torrella ha dit...

tot i el vent de N molt fort, s'observen cortines de neu al voltant de la vall del Bastareny per damunt de cota 900 m aprox... a veure si cau algo! ja ens ho diràs Marc!