dilluns, 1 de febrer del 2010

Flocs a la comarca i enfarinades al pla de Girona


Imatge matinal de l'estació de Girona. 01/02/2010. 3cm de neu acumulats al llarg de la nit.
La situació d'aire fred en altura, juntament amb el pas d'una línea d'inestabilitat al llarg de la tarda vespre de diumenge 31 de gener, va implicar ruixats (fenòmens convectius) que van afectar sobretot les comarques Gironines (al sud i est de la línea Cadí-Puigmal). Ruixats de neu per damunt de 200 m, molt irregulars que van enfarinar la Plana de Vic, la ciutat de Girona, Banyoles, Besalú... A la comarca van caure flocs a moltes localitats (Bagà, Berga, Guardiola...) però només va cuallar una mica a la meitat est, al sector del Catllaràs, amb un màxim a l'entorn de Sant Jaume de Frontanyà.

El mes de febrer ens ha tornat l'anticicló i la calma meteorològica, tot i el pas d'un sistema fronal atlàntic de cara a dijous. Els models no anuncien fredorades al menys a mig termini... Gaudiu de la calma, així doncs, que aquest hivern està essent molt mogut i bastant fred!

1 comentari:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Avui estic mirant els blogs dels amics i a tot arreu trobo enfarinades o nevades !!!! es la atracció d´aquets dies i aquí a Barcelona que s´aproxima però no arriba, que hi farem, paciencia !!!

Salutacions Manel