dimecres, 6 de gener del 2010

Possible situació de neu al Berguedà. Dijous 7 de gener



És el mapa d'acumulacions de neu per al Pirineu i Catalunya central previst per dijous a última hora.

Fa dies que els mapes així ens ho indiquen. Dijous es formarà una activa pertorbació damunt de les Balears que al seu pas cap al Golf de Lleó ens implicarà vents de llevant. S'esperen precipitacions MODERADES durant tot el dia al litoral, prelitoral i comarques Gironines. La cota de neu voltarà els 400-500 m, si bé a partir de la tarda-vespre podrà baixar fins a 200 m, al temps que es retira la precipitació. El Berguedà pot rebre també neu, sobretot el Baix Berguedà, si bé la neu també pot caure amb certa entitat en molts punts de l'Alt Berguedà, tal i com sol passar en situacions de llevant.

El fred, serà notícia també a partir de divendres i al llarg del cap de setmana, així com el vent de N que bufarà amb força accentuant la sensació de fredor. Diumenge a la matinada, si encalma el vent, podem tenir valors mínims extremadament baixos al Berguedà, com feia anys que no teniem...

Caldrà seguir atentament aquesta situació, realment molt complexa, que pot acabar donant problemes destacables a gran part del país al llarg de dijous.

Us animem a fer seguiment de la última hora a la nostra comarca/ Catalunya des del nostre bloc! és una situació meteorològicament molt interessant i que no tenim cada any...

7 comentaris:

Manel Cascante Torrella ha dit...

ja tenim enfarinats molts pobles de la comarca, lo més gran arribarà d'aquí a poca estona. La cota, la orevista, 400-500 m. Precaució.

Marc Noguera Gordo ha dit...

A Guardiola la nevada li costa agafar consistència. De moment cauen unes volves molt primes i arrodonides. Lo just per enfarinar les taulades.
Aviam si a la tarda neva amb més ganes, i podem parlar de gruixos destacables.

Manel Cascante Torrella ha dit...

la cosa s'anima! a Bagà gruixos de 3- 4 cm i nevant de forma moderada. La tempe -0,9ºC. A Berga s'ha fos la neu del matí. La cota ara mateix a la comarca 600-700 m aprox.

jordi cerdanya ha dit...

a Puigcerdà la nevada es minsa pero contínua i a les 15:00 portem 7 cm acumulats

Marc Noguera Gordo ha dit...

Fa una estona a caigut aigua/neu i s'ha fos una mica. Esperem que de cara a la nit torni a nevar amb més ganes i que s'allargui fins ben entrada a la matinada.
A les zones més obagues a les 5 de la tarda havien prop de 6 cm.

Manel Cascante Torrella ha dit...

encara pot anar fent alguna cosa al llarg de la nit, tot i k el vent guanyarà protagonisme i acabarà fent que s'aturi la precipitació. deu n'hi dó el "torb" ara mateix segons em deien a fons de vall...

Manel Cascante Torrella ha dit...

Bon dia,
al llarg de la nit el vent i la rufa han sigut els protagonistes a l'Alt Berguedà, amb nevada feble. Divendres encara dia tapat i amb febles nevades o rufagades. Atenció al vent de N/NW molt fort tot el dia.