dilluns, 21 de desembre del 2009

Neu i pluja engelant a l'interior de Catalunya! 21/12/09

El front ha arribat puntualment a primra hora de dilluns, deixant neu en cotes molt baixes a l'interior de Catalunya. A mig matí continuava nevant en poblacions com Manresa, Solsona, la Seu d'Urgell, Vic... Al Bergueda la neu ha començat a caure a partir de primera hora del matí a l'Alt Berguedà, i posteriorment s'ha extès al sud.

La nevada pot continuar fins al migdia de dilluns a qualsevol cota de l'interior. A la tarda anirà pujant de cota, al temps que anirà desapareixent

Molta precaució amb la conducció. En algun indrets de Catalunya plou però amb temperatures negatives, fet que fa que es formi gel damunt de la calçada. Es tracta de "pluja engelant". S'observa en punts propers a Montserrat i Altiplà Central (Collbató, Tàrrega), així com en carreteres secundàries de la serra litoral.

5 comentaris:

marc_guardiola ha dit...

A Guardiola de Berguedà està nevant, cada cop més intensament. La neu està cuallant mol fàcilment. Tot i així encara no hi ha gruixos gaire destacables.
Sembla, però que a partir de la tarda la cota de neu pujarà força.
Aviam com anirà evolucionant...

Manel Cascante Torrella ha dit...

hola Marc,
sembla que es pot mantenir encara una bona estona més a la cara sud del Pirineu, no pas a la resta del país. Encara estem a -3ºC així que de moment encara aguantarà un rato més tot que està entrant l'aire càlid en alçada; a Falgars tenen 0ºC.

jordi cerdanya ha dit...

a Cerdanya no ha parat en tot el dia, almenys fins ara, les 5 de la tarda. Gruix a Puigcerdà, 3 cm, i la temperatura ha estat tot el dia sota zero.

Abelunimbus ha dit...

Sí senyor, la pluja engelant, tan freqüents a Estats Units però ben poc aquí casa nostra. Al vespre em comentaven des de Puigcerdà (no pas mon pare) que plovisquejava però encara estaven sota zero. Ara ja han pujat dels 0 graus i estan tenint la màxima a tocar de mitja nit!!

Manel Cascante Torrella ha dit...

realment Abel un dia per recordar el d'ahir! lo de la pluja engelant va ser increible!! llàstima que no ho vaig viure en primera persona...
salutacions!