divendres, 27 de novembre del 2009

brotada dels pollancres



Una poda mal feta, a principis del mes de setembre, juntament amb les altes temperatures de les darreres setmanes han fet que els pollancres de l'Avinguda Reina Elisenda de Bagà tornin a treure brots, talment com si ens trobéssim a la primavera. En breu desapareixeran per efectes de les glaçades.
Cal podar els arbres quan toca, es a dir, de desembre a febrer per evitar estres i patiment a l'arbre, així com per tal que l'arbre pugui reciclar components vitals per a la brotada per a l'any vinent. És per això que precisament els arbres canvien la fulla. Una poda indeguda afavoreix les malalties i el patiment als arbres.

5 comentaris:

jordi cerdanya ha dit...

No sou els unics on l'ajuntament o qui sigui, faci podar els arbres en èpoques indequades.
A Puigcerdà, cada hivern es dedicaven a podar uns castanyers al Passeig 10 d'abril, sense saber que aquests arbres tenen una cicatrització molt lenta i si es volen podar es millor fer-ho cada 4 o 5 anys, pero ho feien per a no tapar la "vista" de les façanes.
Resultat: molts arbres morts, i ara amb la remodelació del carrer han trobat la solució: TALLAR-LOS TOTS i treure'ls.
A veure si en posaran de nous i de quina especie ho fan

Manel Cascante Torrella ha dit...

ostres! ja els hi val també als de Puigcerdà... hi ha molt poca sensibilitat en aquest sentit!
En general veig que a Catalunya molts Ajuntaments no en tenen ni idea! Només cal anar a França o a d'altres països d'Europa per veure com els arbres creixen amb poques limitacions, lliurement en jardins, parcs i carrers, fent ombra a l'estiu i mostrant un aspecte be saludable! aquí les podes són exagerades!

A Bacelona ciutat però veig que en els darrers any han començat a canviar una mica... poden cada 3. 4 anys els plataners...

jordi cerdanya ha dit...

El que fan els ajuntamnets, es podar dora i així s'estalvien feina (i diners) de la recollida de fulles. Al final tot es un problema econòmic i de falta de sensibilitat

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Pedoneu, però jo no entenc com hu fant d´aquesta manera, aqui a Barcelona aquest any també he vist podar fora de les dades que eran habituals, que pasa que ara no saben quan hu han de fer ??? o es fá en aquest altre temps per algún motiu especial, vosaltres hu sabeu ?????

Salutacions companys

Manel Cascante Torrella ha dit...

Hola Jaume! avui he vist alguns oms del carrer Aragó tallats a sac, deixant-hi només els troncs principals... teòricament tot i que som al desembre crec que s'haurien d'esperar unes setmanes més, doncs amb tanta bonança enguany, tot just estan perdent la fulla els oms, plàtans o lledoners aquests dies... Imagino que ho fan per no recollir tantes fulles i evitar que es colapsin els col.lectors si plou... lo de sempre...